Ζυμάρι πίτσας με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο λουσμένο με μίγμα τυριών (γκούντα, ένταμ, ρεγκάτο, κεφαλοτύρι) ψημένο στο ξυλόφουρνο.
Γνήσια κριθαροκουλούρα με φρέσκια ντομάτα κορυφαίο ελαιόλαδο και φέτα με αρωματική Κρητική ρίγανη.
Πικάντικη φέτα χτυπημένη με καυτερή πιπεριά (τσούσκα) γι’αυτούς που τους αρέσουν τα …καυτά...!
Εξαιρετική ντόπια φέτα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ρίγανη.
Ο συνδυασμός της πιπεριάς, της ελιάς, του ελαιολάδου και της φωτιάς του ξυλόφουρνου δίνουν το αποτέλεσμα του γευστικού μεζέ για το πρώτο κρασάκι...
Το γνωστό γιαουρτοσκόρδιον στην πιο απλή και γευστική του μορφή.
Οι γνωστοί και δυσεύρετοι ασκορδουλάκοι όπως τους έφτιαχνε η γιαγιά Καλλιόπη με ακρίβεια και ζήλο, έτσι και σήμερα εξακολουθούμε...
Καθημερινά βράζουμε μόνο επιλεγμένα φρέσκα παντζάρια κόντρα στη βιομηχανική μαγειρική της κονσέρβας.
Η κλασική γεύση του παναρισμένου τυριού που λιώνει στο στόμα με τη κρούστα του αυγού και της φρυγανιάς να κλέβει την παράσταση.
Η καθημερινή μας ασχολία με τα απλά πράγματα μας έμαθε να σεβόμαστε το καλό απλό φαγητό. Φάβα, κρεμμύδι φρέσκο και αρωματικό ελαιόλαδο...
Για το Καλοκαίρι τα βλίτα, για το Φθινόπωρο τα υπέροχα Τσιμούλια και για το Χειμώνα τα απίθανα άγρια χόρτα της Κρήτης όλες τις εποχές το ίδιο νόστιμα και υγιεινά...
Εδώ υπάρχει μια οικογενειακή παράδοση με μια υπέροχη συνταγή της γιαγιάς Καλλιόπης που με αυστηρότητα και αγάπη μας παρέδωσε και εμείς κάθε μέρα την αναπαράγουμε ακούραστα...
Μόνο φρέσκιες, μόνο στο χέρι καθαρισμένες, μόνο στο χέρι κομμένες, μόνο σε καθαρό λάδι ψημένες και σε καμιά περίπτωση κατεψυγμένες ή πλαστικές...
Δοκιμάστε αυτή την καταπληκτική συνταγή ψημένες χωρίς νερό και σκεπασμένες με τη μπόλια από το αρνί απλά πεντανόστιμες.
Μετά από τόσα χρόνια που τους φτιάχνουμε έχουν γίνει μέρος της καθημερινής μας φροντίδας για να έρθουν στο πιάτο σας νόστιμοι και ζεστοί.
Υπάρχουν πολλές εκδοχές του εκλεκτού πιάτου. Για μας είναι παράδοση το καλό χοιρινό, οι φρέσκες πιπεριές πράσινες και κόκκινες και το καλό λευκό κρασί που κάνει τη σάλτσα του εξ’ού και το όνομα του.
Ένα υπέροχο πιάτο που ήρθε στη Κρήτη μαζί με τους έλληνες της Σμύρνης και έγινε μέρος της γαστρονομικής μας κουλτούρας. Φρέσκος μοσχαρίσιος και χοιρινός κιμάς ελαφρός πικάντικος με γεμάτη σάλτσα ντομάτα και αρώματα της ανατολής.
Τα γνωστά τυρομπαλάκια μας που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους με την ποικιλία των τυριών που έχουν. Κανείς δε μπορεί να πει όχι στη γραβιέρα και το κεφαλοτύρι που υπερέχουν μέσα στο μίγμα, είναι θέμα καταγωγής βλέπεται...
Ένα λάθος στο τυπογραφείο (Συκώτι 22 άρι) ήταν αφορμή να σερβίρουμε το φρέσκο αρνίσιο συκώτι σε ένα πιάτο με διάμετρο 22 εκατοστά και τελικά έγινε καθεστώς και νόστιμη συνήθεια. Η συκωταριά από το φρέσκο αρνάκι ιδιαίτερος μεζές για να ξεκινήσει το γευστικό ταξίδι της εκδήλωσης, άσε που είναι ότι καλύτερο για το πρώτο κρασάκι.
Απίθανη παλιά συνταγή από την εποχή του στρατού, με τρία είδη κρέατος Αρνί, Μοσχάρι, Χοιρινό και μπαχάρια που στέλνουν τη φαντασία στη μακρινή ανατολή και τη ξαναφέρνουν πίσω για να δει το σερβίρισμα με πίτα, κρεμμύδι, ντομάτα, γιαούρτι και πατατούλες… ονειρεμένη γεύση!!!
Ολόφρεσκα μανιτάρια πλευρώτους ψημένα σε δυνατή σχάρα με ντρέσινκ από ελαιόλαδο και λεμόνι με λίγο μπαλσάμικο και αρωματισμένα με ρίγανη.
Όλα τα όμορφα, πολύχρωμα και νόστιμα λαχανικά ψημένα στη σχάρα στην πιο υγιεινή τους μορφή( Μελιτζάνα, Κολοκύθι, Πιπεριά πράσινη, Πιπεριά κόκκινη, Μανιτάρια πλευρώτους).
Το απάκι είναι το φημισμένο καπνιστό χοιρινό της Κρήτης αρωματισμένο με βότανα του βουνού και καπνισμένο με ξύλα ελιάς. Ο Πετούσης με την οικογενειακή του συνταγή έχει καθιερώσει αυτό το πιάτο σαν ένα από τα καλύτερα στο είδος του.
Η καταπληκτική συνταγή του κρητικού λουκάνικου που ο Πετούσης φτιάχνει πολλά χρόνια βασίζεται στα αγνά υλικά όπως φρέσκο χοιρινό κρέας, αρωματικά βότανα της Κρήτης, ξύδι από σταφύλια, καπνισμένο με ξύλο ελιάς και πολύ μεράκι.
Με μόνα συστατικά το φρέσκο γάλα και το χοντρό αλάτι παράγουμε το παραδοσιακό ανθόγαλο που είναι η απόλυτη μορφή του τυριού κρέμα.
Τα καλύτερα Κρητικά τυριά επιλέγονται από εμάς για να τα απολύσετε συνοδευόμενα από ελιές και παξιμαδάκι.
Οι χοχλιοί ήταν πάντα ένα βασικό στοιχείο της κρητικής διατροφής. Η πιο αγαπητή συνταγή είναι ψημένα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αρωματισμένα με δενδρολίβανο και ξύδι. Ιδανικός μεζές για ένα καλό παρεάκι...
Καυκαλίθρες, Παπούλια, Σκούλους, Γουρινοπόδι, Απουράτζα, Αγριοσπάνακο, Αγριόπρασσα, Λάμπαθα, Σταφυλινάκους, Αγριομάρουλο, Μυρώνια και Μάραθα είναι μερικά από τα άγρια γιαχνερά και όχι καλλιεργημένα χόρτα που βάζουμε στις χορτόπιτες μας τσιγαρισμένα με ελαιόλαδο και μυρωδικά. Παραδοσιακά απλά πράγματα μεγάλης αξίας.
Άλλοι τα λένε άσπρα μανιτάρια, άλλοι τα λένε μπουμπούρια, το όνομα τους πραγματικά είναι Αγκαρίκους, όμως όπως κι αν τα πεις αν τα ψήσεις με ελαιόλαδο και λίγο λευκό κρεμμύδι και τέλος τα σβήσεις με λίγο κρασί παίρνουν το όνομα ‘’ωραίος μεζές’’!
Η οικογενειακή συνταγή για τη μίξη των αγαπημένων Κρητικών υλικών έχει το χαρακτήρα του μεζέ και φαγητού συγχρόνως δηλαδή: Απάκι, λουκάνικο, κρεμμύδι, πιπεριά και πατάτες με τα φρέσκα χωριάτικα αυγά συνθέτουν τη συνταγή της απόλαυσης !!!
Στην παλιά Κρήτη τα χόρτα και όλες οι έξυπνες και γευστικές τους χρήσεις ήταν ανάγκη επιβίωσης, ενώ σήμερα στου Πετούση η ομελέτα με τα τσιμούλια το χειμώνα και με τα βλίτα αν προτιμάτε το καλοκαίρι, είναι θέμα απόλαυσης!!!
Πλούσια ομελέτα σε αυγό και πατάτες ψημένη χωρίς περιττά λάδια, με μια σαλατούλα έφαγες πλήρες γεύμα...
Το απάκι σοταρισμένο μαζί με τις πατάτες για να μυρίσουν και να πέσει πάνω τους το αυγό να τα σκεπάσει και να γίνουν φαγητό με ιδιαίτερη γεύση που μας παραπέμπει στις κρύες μέρες του χειμώνα που θέλουμε ένα πικάντικο μεζέ για να πιούμε το κρασάκι μας.
Ποικιλία από πολύχρωμα ολόφρεσκα λαχανικά, ντομάτα, αγγούρι, αντίδι, ραδίκι, φοινόκιο, σέλερυ, λάχανο άσπρο, λάχανο κόκκινο και ντακάκι με ντρέσινγκ από ελαιόλαδο & μπαλσάμικο συνθέτουν τη σαλάτα του Πετούση που τόσο πολύ τιμάτε όλα αυτά τα χρόνια !!! Σας ευχαριστούμε...
Πολύχρωμα λαχανικά εποχής (σπανάκι, μαρούλι, ραντίτσιο, κινέζικο λάχανο, καρότο, κρεμμύδι φρέσκο) με βινεγκρέτ από ελαιόλαδο, μπαλσάμικο & ξύσμα λεμονιού.
Φρέσκο φιλέτο κοτόπουλο ψημένο στη σχάρα συνδυασμένο με πράσινα δροσερά λαχανικά εποχής (σπανάκι, μαρούλι, ραντίτσιο, κινέζικο λάχανο, καρότο, κρεμμύδι φρέσκο) και αρωματική σως μαγιονέζας κάνουν τον τέλειο συνδυασμό για μια γευστική και υγιεινή σαλάτα! Απολαύστε τη...
Με τι λόγια μπορεί κανείς να περιγράψει τη Διασημότερη σαλάτα όλης της Ευρώπης και μάλιστα όταν ο Πετούσης επιλέγει ντομάτα, αγγουράκι, κρεμμύδι λευκό, πιπεριά αρωματική και φέτα απαράμιλλης ποιότητας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, δε λες τίποτα απλά την τρως!!!
Φιλέτο τόνου με δροσερά λαχανικά (μαρούλι, σπανάκι, αγγούρι, ντομάτα, κόκκινη πιπεριά, κρεμμύδι φρέσκο, ελιές) και χειροποίητη σως μαγιονέζας για να φανταζόμαστε τα μέρη που ψαρεύονται οι κιτρινόπτεροι τόνοι.
Το γλυκό και τραγανό λάχανο από την Αγ. Βαρβάρα για όλο το χειμώνα θα είναι εδώ για να ξέρουν όλοι ότι λειτουργούμε μόνο με τα κορυφαία προϊόντα της Κρητικής γης !!!
Ολόφρεσκα μαρουλάκια με φρέσκο κρεμμυδάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ντόπιο ξύδι ένα κι ένα γι’αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους.
Βραστές πατάτες με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μια σταγόνα ξύδι μαζί με πράσινη και κόκκινη πιπεριά ξεδιπλώνουν στο πιάτο σας τη διατροφική απλότητα της Κρητικής διατροφής.
Φρέσκα έγχρωμα λαχανικά (σπανάκι, μαρούλι, ραντίτσιο, κινέζικο λάχανο, κρεμμύδι φρέσκο, ντομάτα, αγγούρι) και φρεσκοψημμένο μπέικον με καλό ζαμπόν, καλαμπόκι και βραστό αυγό με σάλτσα κοκτέιλ και για ντεκόρ σπιτικά κρουτόν, μπορεί κανείς να αντισταθεί??
Δε νομίζω ότι υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που να μην ξέρει το Κρητικό Γαμοπίλαφο, αγαπημένο πιάτο. Φανταστείτε πόσο ωραίο γίνεται στου Πετούση που κάθε μέρα βράζουμε ντόπια ζυγούρια και με το ζωμό τους κάνουμε το υπέροχο και γιορτινό αυτό πιάτο να μοιάζει καθημερινή απόλαυση.
Ζυμαρικό που έφτιαχναν στην Κρήτη πριν πολλά χρόνια. Η μαγεία του είναι ότι πρόκειται για μια φρέσκια ζύμη που φτιάχνεται με ντόπιο σταρένιο αλεύρι και ζυμώνεται με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και βούτυρο γάλακτος, βράζεται σε ζωμό κρέατος και σερβίρεται με τριμμένο ανθότυρο.
Ένα παραδοσιακό πιάτο της Κρήτης με πολλά πρόσωπα. Φτιαγμένο από αλεύρι κριθαριού και σιταριού ολικής άλεσης βράζετε σε ζωμό κρέατος και τηγανίζεται σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μαζί με ξινή μυζήθρα και σερβίρεται με το ζωμό του.
Κάθε πρωί η πρώτη δουλειά της κουζίνας μας είναι να βάλει ένα ζωμό από τα κόκκαλα που ξεκοκαλίζουμε. Σε αυτόν το φρέσκο ζωμό βράζουμε τα μακαρόνια που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους, ο Ανθότυρος βέβαια, πλούσιος… όχι τσιγκουνιές στου ΠΕΤΟΥΣΗ είμαστε!
Πανδαισία γεύσεων και χρωμάτων από φρέσκα λαχανικά (καρότο, κολοκύθι, κρεμμύδι, σέλερυ, πιπεριές πράσινες και κόκκινες, μανιτάρι, φοινόκιο) ψημένα χωρίς νερό μόνο με τα υγρά τους και μέσα σ’αυτά τα υγρά σιγοψημένο το κριθαράκι μαζί με Κρητικό κεφαλοτύρι φτιάχνουν τη γεύση για αυτούς που προτιμούν τις υγιεινές αλλά πολύ νόστιμες επιλογές.
Φρεσκοβρασμένα σπαγγέτι με πλούσιο ανάμεικτο κιμά από μοσχάρι και χοιρινό μαγειρεμένο με μεράκι, φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι και μπαχαρικά, μη νοιώθετε τύψεις αν βουτήξετε και λίγο ψωμάκι στη σάλτσα...
Σπαγγέτι με πλούσια σε φρέσκα λαχανικά σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με τα υπέροχα βότανα της Κρήτης
Σπαγγέτι σοταρισμένα μαζί με ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια και τυρί, μέσα σε βελούδινη σάλτσα με κρέμα γάλακτος. Σερβιρισμένη με έξτρα κεφαλοτύρι.
Πάντα φρέσκο ζυγούρι ή κατσίκα ψημένη σε χαμηλή φωτιά με φρέσκια ντομάτα
Ζυγούρι βραστό από επιλεγμένο ντόπιο κρέας με τη συνοδεία του γαμοπίλαφου.
Ζυγούρι βραστό από επιλεγμένο ντόπιο κρέας με τη συνοδεία του γαμοπίλαφου.
Μόνο ντόπια αρνιά, μόνο θηλυκά, μόνο βυζαστάρια.
Μόνο ντόπια αρνιά, μόνο θηλυκά, μόνο βυζαστάρια.
Κομμένα καθημερινά από φρέσκο αρνί.
Κομμένα καθημερινά από φρέσκο αρνί.
Φρέσκο επιλεγμένο χοιρινό καρέ.
Με βελούδινη σάλτσα από λευκό κρασί και ζωμό κρέατος.
Μεγάλες μπριζόλες από το χοιρινό καρέ (600 + γρ.).
Μοσχαράκι γάλακτος μέχρι 9 μηνών τρυφερό και νόστιμο.
Φρεσκοκομμένες χοιρινές πανσέτες
Φρεσκοκομμένες χοιρινές πανσέτες
Μεγάλα κομμάτια από κιλότο χοιρινό (το πιο μαλακό κομμάτι του ζώου) σερβίρεται με πίτα, πράσινη σαλάτα και πατάτες τηγανιτές.
Φρεσκοαλεσμένος κιμάς από χοιρινό (60%) και μοσχάρι (40%).
Φρεσκοαλεσμένος κιμάς από χοιρινό (60%) και μοσχάρι (40%) με γέμιση φέτας
Ολόφρεσκο μοσχαρίσιο κρέας (100%) χωρίς λίπος.
Φρεσκοαλεσμένος κιμάς από ολόκληρο κοτόπουλο χωρίς δέρμα.
Φρέσκο χοιρινό τράνς από μπούτι παναρισμένο καθημερινά.
Φρέσκο χοιρινό τράνς από μπούτι παναρισμένο καθημερινά με σάλτσα α λά κρεμ.
Φρέσκο ελληνικό κοτόπουλο.
Φρέσκο ελληνικό κοτόπουλο.
Από φρέσκο φιλέτο κοτόπουλου σερβιρισμένο με πίτα, πράσινη σαλάτα και πατάτες τηγανιτές.
Από φρέσκο φιλέτο κοτόπουλου σερβιρισμένο με πατάτες τηγανιτές.
Από φρέσκο φιλέτο κοτόπουλου σερβιρισμένο με πατάτες τηγανιτές και σάλτσα α λα κρεμ.
Φρέσκο κοτόπουλο φιλέτο παναρισμένο καθημερινά
Φρέσκο κοτόπουλο φιλέτο παναρισμένο καθημερινά με σάλτσα α λα κρέμ.
Φρέσκο χοιρινό φιλέτο ( 0% λίπος)!
Φρέσκο χοιρινό φιλέτο ( 0% λίπος) με σάλτσα από γραβιέρα, ελιές και λευκό κρασί.
Φρέσκο χοιρινό φιλέτο ( 0% λίπος) με σάλτσα από ξυνόγαλο και ζωμό κρέατος.
Παϊδάκια, Μπιφτέκια, Πανσέτα, Κοτόπουλο φιλέτο σερβιρισμένα πάνω σε πατάτες τηγανιτές.
Παϊδάκια, Μπιφτέκια, Πανσέτα, Κοτόπουλο φιλέτο σερβιρισμένα πάνω σε πατάτες τηγανιτές.
Τα κρέατα που χρησιμοποιούμε σε όλες μας τις παρασκευές είναι μόνο φρέσκα και μάλιστα από επιλεγμένους συνεργάτες που φημίζονται για την ποιότητα των προϊόντων τους. Η επεξεργασία των κρεάτων γίνεται στο δικό μας χώρο με τα δικά μας υψηλά στάνταρντ και την καθημερινή ακούραστη φροντίδα και αγάπη της οικογένειας Πετούση που για πάνω από 40 χρόνια προσφέρει στο κοινό του Ηρακλείου και όχι μόνο, προϊόντα απαράμιλλης ποιότητας και μια έντιμη σχέση ποιότητας τιμής! Σας ευχαριστούμε που μας προτιμάτε.
Δε χρειάζονται συστάσεις, μαλακό, ζουμερό, τραγανό και νόστιμο τι άλλο να πεις ?
Γαρίδες μέτριου μεγέθους βρασμένες σε αλατισμένο και αρωματισμένο νερό με δάφνη και φρέσκο λεμόνι.
Αποφλοιωμένες γαρίδες Αιγαίου πολύ νόστιμες κι ας είναι λίγο μικρούλες όταν σοταριστούν με το κρεμμυδάκι τους και σβήσουν με ούζο μαζί με τη σάλτσα τους και την φέτα δίνουν ένα ωραίο μεζεδάκι με γαρίδες.
Μεγάλες γαρίδες Ν⁰2 ψημένες στη σχάρα και περιχυμένες με ντρέσινκ από ελαιόλαδο, μπαλσάμικο και άρωμα φρέσκου λεμονιού.
Χταπόδι μεγάλου μεγέθους ψημένο στη σχάρα και σερβιρισμένο με ντρέσινκ από ελαιόλαδο και φρέσκο χυμό λεμονιού, άντε και λίγη ρίγανη για τη μυρωδιά!
Μεγάλα νόστιμα χταπόδια ψημένα με κόκκινο κρασί και ρίγανη σε μαρινάδα με ελαιόλαδο και λίγο ξύδι πάνο σε χαλί από πράσινα λαχανικά.
Φιλέτο υγράλατου μπακαλιάρου πολύ καλής ποιότητας (COD για αυτούς που γνωρίζουν τα ψαρικά) ξεροτηγανισμένος μα συνοδεία σκορδαλιάς φτιαγμένη με πουρέ πατάτας φρέσκιας.
Σουπιά, χταπόδι, καλαμάρι, σουρίμι αστακού, σουρίμι καβούρι και γαρίδες αποφλοιωμένες όλα μαζί ψημένα και σοταρισμένα μαζί με τα σπαγγέτι ή με το ρύζι προσθέτοντας λίγη σάλτσα ντομάτας δίνουν αυτόν τον άψογο και νηστίσιμο συνδυασμό.
Σουπιά, χταπόδι, καλαμάρι, σουρίμι αστακού, σουρίμι καβούρι και γαρίδες αποφλοιωμένες όλα μαζί ψημένα και σοταρισμένα μαζί με τα σπαγγέτι ή με το ρύζι προσθέτοντας λίγη σάλτσα ντομάτας δίνουν αυτόν τον άψογο και νηστίσιμο συνδυασμό.
Γαρίδα Αιγαίου σχετικά μικρή αλλά με υπέροχη γεύση που οι ψαράδες τη λένε «ΓΑΜΠΑΡΗ» τηγανισμένη σε καυτό λάδι για να γίνει τραγανή και να τρώγεται ολόκληρη μαζί με ουζάκι είναι θαύμα!!!
* Όλα τα είδη της κατηγορίας Ψαρικά είναι προϊόντα κατάψυξης.
** Για τηγανιτό καλαμάρι χρησιμοποιούμε αυτό το είδος καλαμαριού που όσοι γνωρίζουν το λένε θράψαλο.
Η άριστη νωπή ξινή μυζήθρα και το υπέροχο φύλλο με την οικογενειακή συνταγή είναι τα υλικά της επιτυχίας. Μπορείτε να προσθέσετε μέλι και κανέλλα για πιο έντονη γεύση. Όπως θα έλεγαν και στην τηλεόραση ‘’ΓΚΟΥΡΜΕ’’...
Παραδοσιακή ζύμη τηγανιού ανοιγμένη σε λεπτό φύλλο γεμισμένη με φρέσκια μυζήθρα ελαφρά αλατισμένη και τηγανισμένα σε καυτό λάδι. Τα τυροπιτάκια μπορούν να φαγωθούν σκέτα σαν ορεκτικό ή να γίνουν ένα υπέροχο επιδόρπιο προσθέτοντας μέλι και κανέλλα.